The road to succes is always under construction.
23 februari 2025 - Badhoevedorp, Nederland
Lieve volgers,
Het is bijna weer zover, op 3 Maart vertrek ik weer samen met Hermien naar ons mooie project, Albinism Care in Zuid-Oost Kenia.
Alweer weken ben ik bezig met verzamelen van goederen, plannen van de trip en de Medical Outreaches.
Veel over en weer whatsapp om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.
Niets gaat vanzelf, onze doelgroep heeft het enorm zwaar.
De eerste levensbehoefte, schoon drinkwater en basaal voedsel is voor sommigen bijna onbereikbaar geworden.
Er wordt door sommigen gedronken uit vieze poeltjes, ze worden ziek en hebben medische zorg nodig, zo oneerlijk en niet wenselijk.
De inflatie is net als bij ons enorm, basaal levensonderhoud is bijna onbetaalbaar.
Heb je geluk om een stukje grond in bezit te hebben, dan wordt er met man en macht geprobeert hierop voedsel te verbouwen, maar het valt niet mee.
De afwisselende droogte, gevolgd door intense regenval verpest menig gewas en men kan weer opnieuw beginnen.
De bevolking en onze bekenden worden er moedeloos van, maar hebben zo'n enorme veerkracht en geloof dat het beter gaat worden( tegen beter weten in soms).
Ik heb hier enorme bewondering voor❣️
KUDO'S.
Ik was er niet mee bekend en ging wat zoeken op internet.
Kudo's komt van het oud Griekse KŬĎOÇ, uiting van waardering, roem, faam, het geven van een duimpje.
Ik ontmoette #Running Mom Heidi#, (Strava : marathon-mom) soms komen mensen op onverwachte wijze op je pad, een soort verwijzing naar mijn naam van het blog is wel op zijn plaats.
Deze lieve #Running Mom# heeft de benen het werk laten doen en met een enorme dosis aan sportiviteit, waardering en liefde voor het project mocht ik een heel mooi bedrag ontvangen om onze outreach te ondersteunen🥰.
Wat was ik blij om dit mooie bericht te vernemen🙏 en de mooie foto's zullen natuurlijk volgen als ik er ben,
NEW BORN.
Here is Elizabeth, zo, die kwam even binnen🙈❣️.
Vol blijheid kreeg ik een melding met foto's dat er een nieuw baby'tje is geboren, met Albinisme, de groep breidt uit en ik zal de baby gaan zien, met de ouders.
Veel instructies zullen volgen, ik heb maar alvast wat broekjes gekocht, t-shirtjes mogen ontvangen en baby kleertjes van een lieve collega, tevens wat hoedjes uit de grote voorraad apart gehouden.
Hopen dat het baby'tje dat direct in de Picture is gekomen veilig en gezond kan opgroeien🙏.
BEJA.
Afgelopen week kwam er een whatsapp binnen van Almasi, de optometrist in ons team.
Carla, I got a call from BEJA from school in Thika.
"O my god" ging er meteen door me heen, wat is er aan de hand🙈
Beja is 1 van de kinderen die we allang volgen en die ik met nog een aantal ondersteun in schoogeld en school benodigdheden.
Het 1e jaar secundary school heeft hij afgerond met gemiddeld een heel mooie B+ en in Januari is zijn 2e schooljaar weer begonnen.
Geen zorgen vertelde Almasi me, Beja heeft gevraagd of hij misschien nog een aantal TEXTBOOKS zou kunnen krijgen, om zo nog meer te kunnen oefenen in Biology en Mathematics.
Een voor ons simpel rondje naar de Action is er daar niet bij, of je even 6 euro per schrift wilt aftikken, (750 shilling per stuk), want het moet wel van een door de school goedgekeurd merk zijn, ik slaakte een zucht van verlichting en maakte met liefde geld over om hem te kunnen voorzien in extra school benodigdheden, aan de motivatie zal het niet liggen en we zijn benieuwd wat het 1e rapport met Pasen zal laten zien.
OUTREACHES.
We komen dinsdag 4 Maart aan en gaan meteen de dag erop beginnen met de outreaches, samen met het team en de dermatoloog weer zoveel mogelijk kinderen zien en behandelen, voorzien van lipbalms, hoeden, zonnebril en zonnebrandcrème, creating awarenesss, je kunt het niet vaak genoeg vertellen hoe veilig gezond te blijven!
We financieren tevens de reiskosten voor de ouders en kinderen omdat ze anders wegens gebrek aan geld niet komen.
Voor de 1e keer kan er een outreach worden georganiseerd op de Likonischool for Visually Impared, hier huizen ook zo'n 35 kinderen met Albinisme.
Het is boarding school dus dat komt mooi uit, ze zijn er dan allemaal.
Het unieke is dat nu ook de oogkliniek aansluit en de kinderen een eye check up krijgen, zo blij dit te kunnen verwezenlijken!
Zo nodig kan er in dringende gevallen deels worden bijgedragen aan de aanschaf van een bril, de kinderen met Albinisme zien namelijk ook nog eens heel slecht, slecht zicht geeft slechte school resultaten en dat willen we niet!
TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK!
Hermien en ik hebben gelukkig met hulp kunnen investeren in de aanschaf van een 2e cryotank, deze wordt ingezet door de dermatoloog om de plekjes op de huid te kunnen behandelen om zo huidkanker te kunnen voorkomen.
Nu hebben onze Kwale Albinism Network group EN de Mombasa group een eigen cryotank.
Nooit meer afhankelijk hoeven zijn van de goedheid van een ander, wij faciliteren de vulling (100 euro) en de dermatoloog kan aan de slag.
Een staaltje samenwerking waar ik enorm trots op ben en dat we zeker zullen uitstralen als we er bezig zijn.
NO BODY CAN DO IT ON IT'S OWN!
Bekijk ook de foto's, de 3 meiden die nu op Junior Pre Highschool zijn gestart zijn enorm blij en trots op het nieuwe uniform🙏, hopen dat ook zij de kans krijgen op Secundary school.
Zoals altijd kunnen er nog mooie Kikoyo doeken worden besteld.
15 euro voor een enkele en 27,50 voor een met badstof gevoerde versie, ja ook hiervan stijgen de prijzen wat, en ik wil de doekendame niet het vel over de neus trekken🙈.
Via internet kosten de gevoerde 49,95, precies dezelfde kwaliteit dus wie doet je wat!
Laat maar horen als je interesse hebt, ik neem er met liefde voor je mee terug.
En tot slot, mocht je onze doelgroep willen ondersteunen in de aanschaf van voedsel, schoolgeld e.d, weet dat alles goed terecht komt, we nemen het zelf mee en het komt daar waar het hoort te zijn.
En zoals altijd, wij reizen en verblijven op eigen kosten, het kan maar duidelijk zijn🤣🙈.
Assante en lieve groet,
Carla Sonder
C.Sonder
NL51RABO0337653712
t.n.v Albinismezorg 2025.
##FAITH#ALWAYS#GET#REWARDED#

Dank voor jouw steun!
Zovele kinderen en hun ouders de juiste zorg geven die ze verdienen🙏
Door jouw emailadres op mijn weblog achter te laten en de dan door jouw ontvangende email te bevestigen, kom je op mijn mailing list terecht.
Dan krijg je automatisch een link toegestuurd als ik een nieuw verhaal met foto's heb geplaatst.
Veel succes and God bless you all!